Zeer geslaagde clubkampioenschappen voor de jeugd

09 juni 2024


Op zaterdag 8 juni vond het gezamenlijk clubkampioenschap jeugd plaats bij PTV Tautenburg. Het was een hele geslaagde en mooie middag! Zoals jullie weten werken Tautenburg en TV Hollandsche Rading sinds een klein jaar samen om een impuls te geven aan het jeugdtennis bij beide clubs. Zo is er een gezamenlijk trainingsprogramma, zijn er gemengde jeugdcompetitieteams en vinden er gemeenschappelijk toernooitjes plaats. Zo ook het clubkampioenschap dat dit jaar bij Taut werd gespeeld, maar volgend jaar bij HR. Er werd zaterdag alleen gestreden om de enkeltitels. Het dubbelkampioenschap jeugd vindt later dit jaar bij HR plaats. 
 
Er deden 18 kinderen vanuit beide clubs mee, die in poules verschillende wedstrijden speelden in de categorie├źn oranje (8 t/m 10), groen (10 t/m 12) en geel (11 t/m 14). Er waren veel mooie rally's en het was spannend met veel tie-breaks. Helaas konden door het tijdsgebrek geen halve finales gespeeld worden voor geel en gingen die poulewinnaars gelijk door naar de finales, maar dat gaan we volgend jaar beter plannen! Gelukkig was het redelijk mooi weer,  en konden de kids verder hun lange partijen goed doorspelen (en de ouders gezellig wat drinken:)) Ook de trainers kwamen kijken! 
 
Er waren natuurlijk ook winnaars! In de oranje categorie won Luuk Wolff een titanenstrijd tegen zijn broer Thijs. In groen won Lieke Wolff in een super tie-break van Livia Dijk en bij geel won Mia Brons na een prachtige wedstrijd van Fiene de Groot. Van harte gefeliciteerd allemaal! Hiernaast werd het Groen competitieteam in het zonnetje gezet daar zij in hun eerste jaar gelijk kampioen zijn geworden. Van harte Lieke Wolff, Tess van Kooij, Eva Jurg, Nora Boom, Livia Dijk, Thijs Wolff en Biek en Ties Vermaat. Tevens verdient het andere gezamenlijke TVHR/Taut team een speciale vermelding. Geel werd tweede in de competitie dit voorjaar. Goed gedaan Sam van der Wijk, Fiene de Groot, Mia Brons, Jochem Dijk, Marijn Janssens en Maurits Keersmaekers!
 
Nu deden 18 kinderen mee, maar er zijn er meer dan 40 op onze beide clubs. Dit is dan ook een mooi begin, maar er komt veel meer leuks aan:
 
-zaterdag 7 september het mini maxi toernooi bij Taut 
 
-september - oktober de najaarscompetitie 
 
-zondag 3 november het Herfst jeugdtoernooi met poffertjes bij HR 
 
-vrijdag 29 november het Pepernotentoernooi bij Taut 
 
Dus zet deze data alvast in de agenda :) 
 
Sportieve groet,
 
Bart en Angelique (JC Taut) 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 346 213 280

(Postadres: Postbus 61, 3738 ZM Maartensdijk)

Sportpark: Dierenriem 6A
3738 TR Maartensdijk

KVK-nummer

40477032