Padel bij Tautenburg

Padelbanen Tautenburg

Padelsport

Padel is een racketsport met veel kenmerken van squash en tennis. Doordat er - net als bij squash - gebruik gemaakt mag worden van de wanden, levert elke partij gegarandeerd spectaculaire rally’s op. Maar de sport is ook laagdrempelig en in Spanje zelfs de tweede sport. Sinds 2015 is ook in Nederland het padelvirus toegeslagen en groeit de sport explosief.  

Padel bij Tautenburg 

In januari ’22  heeft de ledenvergadering toestemming gegeven voor de aanleg van 3 padelbanen bij Tautenburg. De aanleg van de banen is in middelsafgerond, waardoor deze attractieve sport gespeeld kan worden op onze vereniging in Maartensdijk. Wil jij komen padellen bij Tautenburg? Hier vind je meer informatie!

Racketsport met een extra dimensie

Padel wordt in een speciale 'padelkooi' gespeeld met een afmeting van 10x20 meter en is omringd door glazen wanden. Daarnaast is er aan beide zijden 2 meter uitloop buiten de wanden wat officieel meedoet aan het spel. Het gebruik van de wanden geeft het spel een extra dimensie, omdat de bal ook via de glazen wand geslagen of ontvangen mag worden. De bal mag echter maar één keer stuiteren op de grond en moet altijd over het net geretourneerd worden. Padel wordt 2 tegen 2 gespeeld met een speciaal padelracket en een bal die erg lijkt op een tennisbal. 

Bekijk alle regels van Padel

Veel mensen omschrijven padel als een kruising tussen squash en tennis, maar daarmee leggen ze niet uit hoe je het nu daadwerkelijk moet spelen. Om het een beetje makkelijker te maken hebben we alle spelregels van padel beschreven.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 346 213 280

(Postadres: Postbus 61, 3738 ZM Maartensdijk)

Sportpark: Dierenriem 6A
3738 TR Maartensdijk

KVK-nummer

40477032