Geijtenbeek en Van Woudenberg clubkampioen dubbel

10 september 2019


Bas Geijtenbeek en Gerrit van Woudenberg zijn de nieuwe clubkampioenen in het heren dubbel. Bij de dames ging de buit na twee zwaarbevochten zeges naar Aline van Rossum en Nathalie Schaafsma.

Werner en Werner

Op een natte maar vooral fraaie zaterdagavond werden de finales van de clubkampioenschappen dubbel gespeeld. In de namiddag werden de titels verdeeld in de B- en C-categorieën. Werner Boogaard junior én senior worden bij de heren-C door al hun pouleduels te winnen. Nieuwkomers Danny van den Brink en Peter de Rooij pakten zilver. Bij de dames-C wonnen Jojanneke van Ginkel en Anette de With al hun partijen. Hun finaleduel tegen Anita Kemme en Elly van der Meijs eindigde in 6-4 6-2.

Derde sets

In de dames-B ging de finale naar een derde set. Helen Brinkhuis en Vanessa Groeneveld hadden laten zien specialisten te zijn in dit onderdeel. De kwartfinale tegen Marieke Emmelot en Petra Harte werd in een derde set (6-1) gewonnen. De halve finale tegen Simonne Delcroix en Angelique Mosterd werd zelfs een echte kraker: 7-6, 4-6 7-5. Bodil en Lucinda van Beerschoten hadden tot aan de finale geen set afgestaan, maar leverden nu de eerste set in. Daarna draaiden ze het toch nog om voor de titel: 3-6, 6-0 6-3.

Wolkbreuk

De heren-B finale werd onderbroken door een ware wolkbreuk (bekijk de beelden op Tautenburg Instagram). Op dat moment hadden Remco van den Brink en Kim van den Hemel de eerste set met 6-4 gewonnen, maar stonden Björn Engel en Gerrit Koops in de tweede set met 0-3 voor. Na een lange onderbreking wonnen Björn en Gerrit nog eens drie games op rij (0-6), waarop een spannende derde set volgde. De beslissende break kwam in de negende game en serveerde Björn het uit (bekijk hier het matchpoint).

Close games

Bij de dames-A werden drie spannende duels afgewerkt. Emma Mol en Marit Visser wonnen in drie sets van Margo Kraan en Jes van Putten. Emma en Marit begonnen ook sterk tegen Aline van Rossum en Nathalie Schaafsma, maar konden in de tweede set net niet doordrukken. Aline en Nathalie wonnen met 4-6, 6-4 6-2, om zaterdag ook Margo en Jes te verslaan met 6-3 7-5.

Titel Bas en Gerrit

De heren-A finale werd daarop het slotstuk van het toernooi. Tussen de buien door was het een spannende partij, waarin er bijna geen break waren te noteren. Bas Geijtenbeek en Gerrit van Woudenberg wonnen de eerste set met 6-4, waarop Ronald van den Brink en Tom Kuin even een derde set leken af te gaan dwingen. Bas en Gerrit bogen de tweede set toch om na een break achterstand en braken in de tiende game opnieuw: 6-4.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 346 213 280

(Postadres: Postbus 61, 3738 ZM Maartensdijk)

Sportpark: Dierenriem 6A
3738 TR Maartensdijk