We mogen de banen weer op: Dit zijn de richtlijnen

09 mei 2020


Beste leden,  

Vanaf 11 mei 2020 mogen alle leden gelukkig - onder strikte voorwaarden - weer tennissen op ons park. Wij volgen daarbij de regels van het NOC/NSF en de richtlijnen van de KNLTB. Lees daarom deze voorwaarden goed.

We zetten de belangrijkste regels op een rij. Uiteraard gelden de algemene hygiëneregels. Sander Maatman is aangewezen als corona-verantwoordelijke binnen de vereniging. Bij hem kunnen jullie terecht met vragen en opmerkingen (06-11335244). Het is ieders verantwoordelijkheid om zich aan de regels te houden en anderen aan te spreken als zij dat niet doen.  

Afhangregels

Afhangen dient thuis te gebeuren via de KNLTB Clubapp. Afhangen kan dus niet meer in het clubgebouw. Download dus deze app als je dat nog niet hebt gedaan. Informatie daarover is te vinden op onze website. Mocht je problemen hebben met het installeren of inloggen op deze app, dan kan je bellen met Walter Mosterd (06-37444129) of Dick Gladpootjes (06-42993801).

Het is alleen mogelijk om af te hangen voor de komende 24 uur. Het is slechts toegestaan om vooraf één blok af te hangen, zodat iedereen aan spelen kan toekomen. Indien je de baan moet verlaten, omdat anderen het volgende blok jouw baan hebben afgehangen en er is een andere baan vrij, dan mag je op dat moment die vrije baan via de Clubapp afhangen. Zijn er geen banen vrij, dan verlaat je het park en ga je naar huis.  

Algemene regels Jeugd

1.      kinderen mogen tennissen uitsluitend onder toezicht. Dit is of de trainer (in het geval van tennisles) of een ouder of andere volwassene (in het geval van begeleid vrij tennissen).

2.      kinderen van 13 jaar en ouder dienen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Voor kinderen t/m 12 jaar geldt deze regel niet.

3.      bij jeugd t/m 12 jaar: geen maximum aantal per baan en bij jeugd van 13 t/m 18 jaar maximaal 4 personen op een baan.

4.      voor de mini-baan geldt maximaal 2 kinderen (13 t/m 18 jaar); voor de kinderen tot en met 12 jaar geldt geen maximum.  

Senioren vanaf 19 jaar

1.      1,5 meter afstand van elkaar houden.

2.      bij trainen maximaal 4 spelers op de baan.

3.      bij vrij spelen maximaal 2 spelers op de baan (dus alleen single) Uitzondering: 2 op 2 (dubbel) vrij spelen is alleen mogelijk als de combinaties bestaan uit personen uit hetzelfde huishouden die samen onder één dak wonen. Dit geldt voor iedere combinatie afzonderlijk.  

Overige algemene regels

1.      vrij spelen is alleen mogelijk als vooraf thuis digitaal is afgehangen.

2.      In het clubhuis kan niet afgehangen worden.

3.      na afloop van de tennisles of wanneer leden klaar zijn met vrij tennissen, verlaten ze direct het tennispark en gaan naar huis.

4.      het clubhuis is alleen open voor gebruik van toilet in noodgevallen.

5.      De kantine en het terras zijn gesloten.

6.      ga zoveel mogelijk voorafgaand aan het sporten thuis nog even naar het toilet, zodat de toilet alleen in noodgevallen gebruikt hoeft te worden.

7.      was voor je naar de tennisbaan gaat je handen goed en doe dat ook na afloop als je weer thuis bent.

8.      Toeschouwers zijn niet toegestaan.

9.      Degene die als eerste op of na 19.00 uur het park betreedt, zet het toegangshek open met het haakje. Degene die als laatste het park verlaat zorgt ervoor dat het toegangshek weer dichtvalt.  

Toezichthouder

Zoals hiervoor aangegeven kunnen kinderen tot en met 18 jaar alleen tennissen als er een toezichthouder is.

1.      als kinderen tennisles volgen is de trainer de toezichthouder.

2.      wanneer kinderen begeleid vrij willen tennissen (ook voor of na een tennisles) moet een volwassene als toezichthouder optreden en moet hij/zij dit via de mail ([email protected]) melden bij de club. Het is niet toegestaan dat meerdere ouders van een groepje op het tennispark blijven.

3.      de toezichthouder controleert of de kinderen zich aan de regels houden en spreekt hen aan als dat nodig is.

4.      de toezichthouder reinigt de objecten die aangeraakt worden, zoals deurklinken, wc’s, wastafels, kranen en eventueel het afhangbord; de club zorgt voor reinigingsmiddelen e.d.  

(Begeleid) vrij spelen

1.      kinderen tot en met 12 jaar kunnen uitsluitend tot 19.00 uur begeleid vrij tennissen.

2.      overige leden kunnen zowel overdag als in de avond vrij tennissen.

3.      kinderen tot en met 18 jaar kunnen alleen vrij tennissen als er een toezichthouder is.

4.      voor (begeleid) vrij tennissen moet afgehangen worden via de KNLTB clubapp. Tevens dient de toezichthouder een mailtje te sturen naar [email protected] met vermelding wie op welke tijd gaan tennissen.

5.      tennis met je eigen ballen en markeer ze van tevoren.

6.      wissel van baanhelft met de klok mee.

7.      maak geen gebruik van de scoreborden op de baan.

8.      de laddercompetitie start weer vanaf 18 mei.  

Tennislessen

1.      de tennislessen voor de jeugd starten op 11 mei 2020. Alle kinderen tot en met 18 jaar (of hun ouders) hebben daarover nadere informatie van Tennisschool Tom van Lijf ontvangen. De tennislessen voor senioren starten zo snel mogelijk. Degenen die zich daarvoor hebben aangemeld ontvangen binnenkort bericht van de tennisschool.

2.      tussen de tennislessen zit minimaal vijf minuten om contacten zoveel mogelijk te voorkomen

3.      ouders die kinderen brengen, blijven buiten het park en gaan direct weer naar huis

4.      de extra lessen die door de selectiejeugd worden gegeven, worden voorlopig niet opgestart. Mogelijk gaat dit gebeuren als er een verdere versoepeling van de maatregelen gaat plaatsvinden.  

Bestuur TV Tautenburg

Note: Deze versoepelingen zijn mede afhankelijk van de aanpassing van de Noodverordening van de Veiligheidsregio Utrecht. Wij gaan er vanuit dat deze tijdig zal zijn aangepast.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 346 213 280

(Postadres: Postbus 61, 3738 ZM Maartensdijk)

Sportpark: Dierenriem 6A
3738 TR Maartensdijk