Richtlijnen tennis onder coronamaatregelen vanaf 1 juli

03 juli 2020


Beste leden,  

Vanaf 1 juli 2020 zijn de Corona-richtlijnen verder versoepeld. Wij volgen daarbij de regels van het NOC/NSF en de richtlijnen van de KNLTB. Lees daarom deze voorwaarden goed. We zetten de belangrijkste regels op een rij. Uiteraard gelden de algemene hygiëneregels. Sander Maatman is aangewezen als corona-verantwoordelijke binnen de vereniging. Bij hem kunnen jullie terecht met vragen en opmerkingen (06-11335244). Het is ieders verantwoordelijkheid om zich aan de regels te houden en anderen aan te spreken als zij dat niet doen.  

Afhangregels

Voorlopig blijven we voor de maanden juli en augustus nog de eerder vastgestelde afhangregels hanteren. In de loop van augustus bekijken we of weer gebruik gemaakt kan worden van het afhangbord.

Dit betekent het volgende: Afhangen dient thuis te gebeuren via de KNLTB Clubapp. Afhangen kan dus niet in het clubgebouw. Download dus deze app als je dat nog niet hebt gedaan. Informatie daarover is te vinden op onze website. Mocht je problemen hebben met het installeren of inloggen op deze app, dan kan je bellen met Walter Mosterd of Dick Gladpootjes.

Het is alleen mogelijk om af te hangen voor de komende 24 uur. Het is slechts toegestaan om vooraf één blok af te hangen, zodat iedereen aan spelen kan toekomen. Indien je de baan moet verlaten, omdat anderen het volgende blok jouw baan hebben afgehangen en er is een andere baan vrij, dan mag je op die vrije baan spelen.  

Algemene regels

Er gelden geen beperkingen meer tijdens het tennissen zelf. Jeugd kan dus zonder toezichthouder spelen. De 1,5 meter regel geldt niet tijdens het spelen. Voor en na het spelen geldt voor spelers ouder dan 18 jaar dan minimaal 1,5 meter afstand wordt gehouden.  

Overige algemene regels

1.      vrij spelen is alleen mogelijk als vooraf thuis digitaal is afgehangen.

2.      In het clubhuis kan niet afgehangen worden.

3.      de kantine wordt gebruikt op de avonden en dagdelen dat er vaste groepen spelen en deze bereid zijn om de bar te bezetten. De regels daarvoor zijn eerder via de mail verspreid en te vinden op de website van de vereniging. Consumpties kunnen worden gebruikt op het terras op de aangegeven plekken.

4.      het clubhuis is overigens alleen open voor gebruik van toilet.

5.      ga zoveel mogelijk voorafgaand aan het sporten thuis nog even naar het toilet, zodat de toilet alleen in noodgevallen gebruikt hoeft te worden.

6.      was voor je naar de tennisbaan gaat je handen goed en doe dat ook na afloop als je weer thuis bent.

7.      toeschouwers zijn weer toegestaan, mits zij zich aan de 1,5 meter regel houden.

8.      Degene die als eerste op of na 19.00 uur het park betreedt, zet het toegangshek open met het haakje. Degene die als laatste het park verlaat zorgt ervoor dat het toegangshek weer dichtvalt.  

Bestuur TV Tautenburg

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 346 213 280

(Postadres: Postbus 61, 3738 ZM Maartensdijk)

Sportpark: Dierenriem 6A
3738 TR Maartensdijk